szerda, január 08, 2014

Avokádókrém

Nagyon szeretem különböző krémeket, amik sült vagy nyers zöldségekből készülnek. A legnagyobb kedvencünk a padlizsánkrém, de sajnos az elkészítése macerás és lassú, így mostanság - ha kapok megfelelő avokádót hozzá - ezt a krémet szoktam készíteni. 
Mi ezt esszük köretnek hús mellé, tojáslepénybe töltelékként, rántotta mellé, paleolit kenyérre kenve...
Nagyon fontos, hogy az avokádó puha legyen, amit vásárlunk hozzá, mert akkor lesz lágy és kenhető a krémünk. Ha keményen vásároljuk meg, akkor szobahőmérsékleten pár nap alatt megpuhul és máris kiválóan használható. 


Hozzávalók:
  • 4 db puha avokádó
  • 1/2 db citrom vagy lime leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db lilahagyma apróra vágva
  • 2 ek. olivaolaj
  • 1 db paradicsom
Az avokádó, ha megfelelő puhaságú, akkor összetörhető egy villával, majd keverés során maximálisan krémes állagot érhetünk el. A citrom/lime levét szoktam először belekeverni: ez a pikánssága mellett megvédi az avokádót a bebarnulástól. Majd mehet bele az apróra vágott hagyma, az összezúzott fokhagyma, a paradicsom és a két kanál olivaolaj. 
Ha hagyjuk állni a hűtőben pár órát, akkor sokkal finomabb lesz, mert összeérnek az ízek. 

Azt hiszem el is megyek venni avokádót ma...

Nincsenek megjegyzések: