csütörtök, május 16, 2013

Paleolit nasi

Napok, hetek... Hónapok óta ehetnékem van. Mindez valószínűleg köszönhető a szinte állandó várakozásnak, ebből adódóan unatkozásnak. Folyamatosan rágnék valamit, olyan édesre sós, sósra édes alapon. Csak egy kis kolbász, csak egy kis dió, csak egy kis alma. Aztán azt veszem észre, hogy egész nap eszem. A súlyomon ez nem látszik meg - szerencsére, mert nem bűnözök, így ezek a nassolások is paleolitok, csak éppen folyamatosak. Bosszantó.
Aztán most, hogy elkezdtem sportolni elég intenzíven ez még inkább fokozódott. 

Pár napja sikerült - szerencsére - véget vetnem ennek a dolognak. Tudatosan megfontoltan, ennek a táblázatnak a segítségével, amit mindig fejben tartok:

Aztán amikor már végleg nem bírok magammal, akkor következik a gyümölcsevés. Otthon, Magyarországon, nem szeretek gyümölcsöket enni, de itt oda vagyok a friss, ropogós állagukért és az eredeti ízükért. Ha ez a génkezeléstől van akkor azért örülök, ha azért, mert organikus, akkor azért. Nem hiszek abban, hogy azt eszem, amit gondolok, hiába írják rá, hogy organikus. :) 


Nagyon nagyon ritkán sütök mindenféle magokból sütiket, kekszeket és bármi más nassolni valót mindenféle édesítőkkel fűszerezve. Azt gondolom, hogy egy ilyen paleolit nasi s gyümölcstál sokkal közelebb áll a paleohoz, mint a paleolit sütemények. :)

Nincsenek megjegyzések: