csütörtök, május 16, 2013

Gombás tojáslepény

Ennek az ételnek minden mozzanata megegyezik a pár nappal korábban bejegyzésre került cukkinis tojáslepényével. A különbség még az alapanyag beszerzés során keletkezett, amikor is gomba került a bevásárlókocsinkba. :)


Hozzávalók (3 főre):
  • 5 db tojás
  • 1/2 db vöröshagyma
  • 100 g húsos füstölt szalonna
  • pár szem gomba felszeletelve
  • só, bors ízlés szerint
A felkockázott szalonnát addig pirítom, amíg lesz annyi zsír alatta, hogy a hagymát rá tudjam dobni, majd a kettőt együtt addig sütöm, amíg aranybarna nem lesz a hagyma. A serpenyőt lehúzom a tűzhelyről és egy műanyag lapát segítségével félreteszem a megpirított alapanyagokat egy mély tányérba. A gombaszeleteket szépen elhelyezem a serpenyő alján és pár perc alatt megpirítom és fordítok rajtuk egy villa segítségével. A félrerakott szalonna+hagyma párosra ráütöm az 5 db tojást és elkeverem vele, majd az egész mehet rá a megpirult gombaszeletekre. A kapott végeredmény pedig a képen látható, ha átfordítjuk.

A só és bors opcionális választás, hiszen én sem sót, sem borsot nem használtam, mert a füstölt szalonna elég ízt adott ezek nélkül is. Fel lehet még esetleg turbózni egy kis reszelt parmezánnal is, de nem hiányzott ma reggel az sem róla. :)


Induljon jól a reggelünk! :)

Nincsenek megjegyzések: