csütörtök, március 14, 2013

Sült tőkehal



Szeretek halat sütni, mert roppant egyszerű az elkészítése. Nagy halakat szeretek vásárolni, amiből ketten vagy többen is jól tudunk lakni, mert így nagyobbak kihalászandó szánkák is, ugyanis utálom a túl szálkás halakat. Sokan nem mernek friss, tisztított, egész halat sem venni, mert olyan ismeretlen sok házi(nem)asszony számára, pedig egyszerűbb, mint egy grillcsirke elkészítése. :)


A halat bevagdosom elég mélyen. Sózom és borsozom, majd zúzott fokhagymát nyomkodok a nyílásokba. Alá mindig épp olyan zöldségeket rakok, amik megtalálhatók itthon, amik most a következők voltak: 2 nagy marék spenótlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 marék aszalt paradicsom és 2 szál sárgarépa. Alá öntöttem 1 dl olívaolajat és 1 dl száraz fehérbort.

Előmelegített, 180 °C-os sütőben először lefedve párolom 15 percig, majd a tetején lévő alufólia eltávolítása után további 15 percig sütöm. Melegen, fokhagymás majonézzel és citrommal tálalom. :)


Nincsenek megjegyzések: