szerda, november 21, 2012

Van aki szürkén szereti,

mint ahogy mi is. ;)


Tudom, hogy a rákot sokan nem szeretik. Úgy nem szeretik, hogy még soha nem ettek... vagy ettek, de csak mirelitet. Persze a borsót sem szeretné, ha csak mirelit borsót evett volna és nem azt a roppanós, friss, édeset, amit a nagymama kertjében lehet csemegézni.
Először nem tudtam, hogy mit is kezdjek ezzel a szürke, főzetlen, nyers rákkal. Aztán letéptem a fejét. Megpucoltam. Kiszedtem a belét.
Aztán megsütöttem.
Isteni lett.
Azóta a nagy kedvencünk.
Persze otthon, Magyarországon is próbálkozunk mindig a mirelittel, de annak se íze, se bűze. Így amikor megérkezünk, akkor mindig az első étel a rák, amiért sorba állunk a halpultnál, hogy a jégről a kosarunkba kerüljön.


Az elkészítése roppant egyszerű: a felforrósított olivaolajba rakom a rákokat, amit csupán csak pár gerezd fokhagymával ízesítek. Amikor már szép rózsaszínek - kb. 2 perc oldalanként -, akkor gyorsan le kell venni a tűzről nehogy megkeményedjen.
Mellé én mindig mandarinos ruccolát tálalok, de most sajnos nem volt a boltban ruccola, így vegyes salátát locsoltam meg egy kis citrommal és felaprítottam hozzá két darab mandarint. Ez a lehető legjobb párosítás. :) Az én ízlelőbimbóim szerint.
Hozzá készítek mindig majonézt, amibe rakok fokhagymát és ebbe mártogatjuk a rákoskákat! :)

Jó étvágyat!

Ps.: A   bejegyzést Epernek  ajánlom, aki ugyan receptet kért, de ettől jobban ezt nem lehet megfogalmazni. :)

Nincsenek megjegyzések: